Allt är nu klart i skolan och jag har fått sommarlov, eller har såklart själva studentdagen kvar men räknar inte det som någon direkt skolaktivitet. Skönt va? Nja inte som jag förväntat mig ändå. Känns som jag går runt med en sten i magen om dagarna. Tänker på så mycket beslut jag nu står inför. Antagningsbeskedet till universitetet kommer om 43 dagar (haha, ja jag har nedräkning...) men jag har egentligen ingen aning om vad jag egentligen vill. Vill jag börja plugga nu i höst? Svaret är ändå självklart för mig: JA!! Men är jag redo för att göra det? Vet jag vart jag vill plugga? Ska jag stanna här i Linköping? Jag vet inte. Egentligen borde jag kanske ta ett sabbatsår nu och fundera ut vad det är jag egentligen vill. Men jag vill såå gärna börja plugga som sagt.

Haha ja jag kan läsa era tankar nu "Börja plugga då bara?". Men jag är så kräsen, vill verkligen ha den bästa tiden i mitt liv när jag studerar. Få vara med om alla de upplevelser jag såg framför mig när min pappa frågade vår över 90 år gamla granne om vilken den bästa tiden i hans liv varit och han svarade men en självklarhet att det var de åren han studerade till läkare. Känner att jag har sånt krav över mig att jag måste hitta det bästa universitetet med en perfekt kombination av ett livat studentliv och en utbildning med kvalité. Så töntigt egentligen.

Vet att Linköping är en av de bästa studentstäderna i landet, och det finns bra utbildningar inom området jag tänkt mig. Men det är många som har sagt till mig att det handlar om att flytta själv till en ny stad, och att alla nya intryck är en del av själva upplevelsen. Men jag är så kluven... Att hitta en studentstad som jag skulle trivas lika bra i känns näst intill omöjligt då jag skulle jämföra den ständigt men det jag fått se finns här. Har ju inte pluggat på Liu än men jag känner flera stycken som gör och jag tycker det verkar hur kul som helst.

Jag romantiserar nog studenttiden för mycket för mitt eget bästa. för vem vet jag kanske hamnar uppe i Umeå tillsist. Finns mycket(många) som kan ändras väldigt snabbt som påverka mina beslut... Det är nog därför som jag känner mig så nojig. Att det inte jag som har kontroll över hur det kommer bli.


Så långt och rörigt inlägg det blev... Men det är skönt att få ut alla tankar man har, känns som bilden klarnar snabbare då.

Kram.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Instagram@viktoriaskold