Så härlig bild på oss alla 22 som var och värvade i förrgår i Saab Arena inför kalas-mottagningen som anordnad av universitetet. Vi var nog den förening som hade först personer på plats! Det märktes lite extra i början när alla föreningar började fixa iordning och vi stod och märkte ett ton morötter med klistermärken på rullande band! Haha jag skrattar fortfarande när jag tänker på det. Lite annorlunda ifrån vanliga kampanjer vi brukar ha då det var så extreeemt mycket folk denna gång. Men roligt var det absolut, älskar att få diskutera politik med andra människor. Dock så finns det ju såklart en liten rädsla när man ska gå fram till okända människor och börja prata om något som vi i Sverige inte gärna pratar om.

Stod och pratade med en kille om oss och politik i övrigt. Vi hinner bara stå några minuter och diskutera innan hans kompis kommer och lägger armen runt han och säger skämtsamt:
"Gå inte på det här nu bara för att hon är snygg"
De båda skrattar tillsammans medan jag står tyst. Känner paniken inombords och vet inte om jag ens ska le eller inte. Le och låtsas som att jag inte alls känner mig förnedrad eller verka tråkig som ska bli sur för en komplimang.
Den där kommentaren ligger verkligen i en sådan gråzon. Kommer inte på något bra man skulle kunna säga emot då han ändå bäddat in det så snyggt med en komplimang. Även fast syftet med komplimangen absolut inte var att jag skulle känna mig smickrad. Snarare gjorde den mig bara stum utan någonting att säga tillbaka. Egentligen var säkert syftet bara för att han skämta till det och genera sin kompis. Men på vems bekostnad? Jo min. Säkert en välkänd härskarteknik som det står om i den där boken av Elaine Eksvärd som jag köpte för ett tag sen. Önskar att jag var bättre på att bemöta sånna så jag hade kunnat stå upp för mig själv mer.
Berätta för en bekant igårkväll om det och fick reaktionen "Men är du inte lite väl lättkränkt nu, det var ju en komplimang och inget taskigt menat". Om att tycka att situationen är orättvis är att vara lättkränkt så okej då är jag väl det. Och visst att det kanske delvis var en komplimang men när den lämnar mig med en känsla av att någon försöker "köra över mig" så är det svårt att bli smickrad.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Instagram@viktoriaskold