Att vänta på något som man inte har någon möjlighet att påverka är något man gör ofta. Säkert just nu. Det kan vara att man sökt ett nytt jobb, skrivit ett prov eller skickat iväg ett vågat sms. Antingen så kommer men få ett positivt eller negativt besked i slutändan. Men tills man har kommit dit så är det bara att vänta. och det känns ju oftast som en evighet. Ofta mår man dåligt redan innan pågrund av tanken att det skulle vara just det dåliga beskedet som skulle dyka upp.

Ska ge ett litet tips som jag själv alltid har levt efter. Ta ut lyckan i förväg. Jag gör det alltid alltid alltid. På både gott och ont. Har jag skrivit högskoleprovet så är resultatet 2.0 tills det är motbevisat. Träffar jag en kille en gång så är han såklart helt dökär och bara inte kan sluta tänka på mig, tills det är motbevisat. För enligt mig är det värsta som kan hända att du varit glad i onödan. Vilket jag anser är en bra sak, eller i alla fall bättre än att gå runt och oroa sig i onödan. Visst har det varit många julaftonskvällar när jag var mycket yngre då jag fällt tårar för att jag varit så himla besviken för att jag inte fick exakt allt jag hade önskat. Vilket jag var 100% säker på att jag skulle. Men dagen efter så förstår man livet fortsätter. Trots att man kanske fick en liten motgång. Jag kunde ju önska mig alla grejer igen till min födelsedag liksom... Nej men man klarar sig alltid. Och i värsta fall får man försöka igen med det.

Klart gör det att man blir oerhört besviken som jag nämnde. Men jag brukar då fråga mig själv om nog inte hade blivit lika besviken ändå, fast jag försökt "förbereda mig" för det värsta. Svaret är oftast ja. Det är så jag fungerar, att även om jag försöker intala mig själv att det inte kommer bli på bästa möjliga sätt, så hoppas jag ändå på att det blir så allra längst där inne. Klart så fungerar vi alla olika och vet att jag har ganska lätt att släppa saker. Men ville bara dela med mig lite om hur jag tycker man hanterar dessa situationerna på bästa sätt. Kram!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Instagram@viktoriaskold